VashAibolit.com.ua

Корисні властивості яблучного оцту

Корисні властивості яблучного оцту Нещодавно в інтерв'ю для одного журналу, актриса Скарлетт Йоханссон розповідала, як використовує яблучний оцет для вмивання та догляду за шкірою. Не було б нічого дивного в цьому, якби не той факт, що актриса може дозволити собі найдорожчі продукти для догляду за шкірою, а використовує звичайний яблучний оцет, який можна купити в майже будь-якому магазині за невеликі гроші.

Тому і нам буде цікаво дізнатися про корисні властивості яблучного оцту і про те, як використовувати його для догляду за шкірою, і в нашому щоденному раціоні.

Яблучний оцет і його властивості


Яблучний оцет - це знаменитість серед дієтологів. В Англії його називають еліксиром життя. Популярність яблучного оцту постійно зростає. Лікувальні властивості яблучного оцту були відомі вже в стародавньому Єгипті та Римі.

Що таке яблучний оцет?


Яблучний оцет це сорт оцту, створений на основі яблук. Його отримують в результаті бродіння яблучного соку. Важливо, що оцет повинен бути виготовлений на основі органічних яблук. Його не можна пастеризувати. Яблучний оцет також можна купити в спеціалізованих магазинах здорового харчування.

Яблучний оцет - застосування

Здорове та красиве волосся

Яблучний оцет додасть вашому волоссю блиск і здорове сяйво. Тому сміливо використовуйте його для полоскання волосся (в склянку теплої води додайте 1/2 ст. л. яблучного оцту).

Детоксикація

Вживаючи яблучний оцет два рази на день по столовій ложці на склянку теплої води, ми будемо сприяти очищенню організму. Тому його добре пити вранці і ввечері. Його корисні властивості неможливо переоцінити.

Союзник у боротьбі з акне


Як згадувалося раніше, яблучний оцет має антибактеріальну та протигрибкову дію, яка допоможе запобігти інфекції на шкірі і акне. Можна приготувати тонік для обличчя. Тонік робимо на основі оцту і рідини, тобто мінеральної води (у пропорції 1: 3, у людей з чутливою шкірою, навіть у пропорції 1: 5, потім 1: 2, пізніше 1: 1) і щодня протираємо ним обличчя. Пам'ятайте, що яблучний оцет є досить специфічним для шкіри обличчя засобом, тому дозування оцту потрібно починати з мінімуму, щоб шкіра звикла до нього. Яблучний оцет також допомагає регулювати pH шкіри і ефективно видаляє надлишок шкірного сала з поверхні шкіри.

Яблучний оцет від плям і бородавок


Яблучний оцет часто рекомендується для лікування пігментних плям і бородавок. Вікові плями можна видаляти за допомогою тоніка (як при акне) кілька разів на день протягом, принаймні, одного місяця.

Щоб видалити бородавку звичайним яблучним оцтом слід просочити ватний тампон оцтом і прикласти до неї. Надійно заклейте пластиром, щоб тампон не переміщувався. Міняйте пов'язку, принаймні, два рази на добу, бажано вранці і ввечері. Після зникнення бородавки потрібно продовжити лікування ще на тиждень, щоб переконатися, що вона не повернеться.

Яблучний оцет для шкіри обличчя


Яблучний оцет також включає в себе альфа-гідроксикислоти (AHA), які видаляють мертві клітини шкіри і надають шкірі здоровий і свіжий вигляд. Багато виробників косметики додають альфа-гідроксикислоти до складу своїх специфічних і часом дорогих засобів, а в яблучному оцті вони містяться в достатку. Використовуйте ці знання собі на благо.

Є ще багато інших корисних властивостей яблучного оцту. Він контролює рівень цукру в крові, і сприяє втраті ваги, і це тільки деякі його плюси.

Цікаво? Розкажіть своїм друзям в:

Поділіться власною думкою
Мене звати:
Ваш E-Mail:
Код:
оновити, якщо не видно коду
Ввести код:
Особистий кабінет