01 липня 2019
0
Масло жожоба для обличчя: засоби, які преобразять шкіруТи навіть не знаєш, наскільки воно корисне. Замість того, щоб хихикати над старою рекламою, почитай наш матеріал - твоїй шкірі теж потрібні засоби з цим маслом в складі.

Це масло відоме своїми косметичними властивостями ще з давніх-давен. Цариця Клеопатра мала його в своєму б'юті-арсеналі! А, як відомо, своєю красою вона підкорила чимало чоловіків.

Масло жожоба: склад і властивості


Насправді, жожоба - це зовсім не масло, а віск. Видобувають його в Південній Америці з плодів чагарника Симмондса китайського. Отримують масло шляхом холодного пресування. Воно не має запаху і виглядає як речовина золотистого кольору з рідкою консистенцією, яка міняється залежно від впливу певної температури. При нагріванні жожоба залишається тягучим і рідким, а при охолодженні перетворюється в віск з легкою текстурою. Масло жожоба базове. Тому використовується в якості основи для інших масел (ефірних і рідких рослинних).



Склад масла вкрай цінний. У нього входять:

  • амінокислоти (захищають від вільних радикалів, відновлюють ліпідний бар'єр шкіри і забезпечують регенерацію тканин при опіках, пошкодженнях і ранах);
  • каротиноїди (в тому числі і ретиноїди, які в косметології вважають «золотим стандартом» всіх anti-age-засобів, тому масло жожоба часто використовується для обличчя від зморшок);
  • ліпіди (є будівельним матеріалів епідермісу, відновлюють його шар, усувають сухість та лущення шкіри).

Варто відзначити, що за своїм складом масло жожоба не схоже на жодне з існуючих рослинних масел, тому що володіє підвищеною стабільністю тобто, не змінює своїх властивостей, незалежно від зовнішнього середовища. Тому його часто використовують як консервант для б'юті-засобів з коротким терміном придатності.

Якщо говорити про готове косметичне масло жожоба, то воно відрізняється своєю універсальністю. Воно однаково ефективно в догляді як за жирною, так і за сухою шкірою. Крім того, воно відмінно підходить для догляду за волоссям, віям, бровами і шкірою тіла.

Масло жожоба для обличчя: застосування


Масло активно застосовується в косметичній промисловості. Воно входить до складу самих різних б'юті-засобів.

Зволожуючі засоби


Говорити, що масло жожоба зволожує шкіру, не можна. Будь-яке масло не є джерел вологи. Однак, як і інші масла, жожоба утворює на шкірі плівку, яка не заважає їй дихати, але утримує молекули води в клітинах. Тому масло входить до складу багатьох зволожуючих кремів і сироваток для різних типів шкіри.

До недавнього часу масло жожоба не використовувалося в догляді за жирною шкірою, оскільки вважалося, що воно закупорює пори. Однак жожоба, незважаючи на свої поживні властивості, абсолютно некомедогенне. Більш того, воно має бактерицидні властивості, тобто не дає розмножуватися бактеріям в порах, які є причиною запалень.

Живильні креми і сироватки


Оскільки масло жожоба багато жирними кислотами, воно часто є складовою частиною поживних засобів для догляду за шкірою. При цьому завдяки маслу, консистенція засобів виходить легкою і повітряною, але при цьому насиченою: засіб швидко вбирається в шкіру, не залишаючи на ній жирного блиску.

З цієї ж причини масло жожоба часто використовують для бальзамів для губ, щоб воно швидко входило і не залишало після себе відчуття липкості.

Очищаючі засоби


Масло жожоба часто входить до складу гідрофільних масел для очищення шкіри і демакіяжу (а саме, в засобах в форматі густого вершкового баттера).

Як діє гідрофільне масло, ти напевно, знаєш. Баттер при контакті з водою перетворюється в молочко-емульсію, яке і видаляє з шкіри все забруднення. І все це завдяки маслу жожоба.

Засоби для тіла


У деяких джерелах зазначено, що масло жожоба має в своєму складі колаген. Це не правда! Колаген може бути тільки тваринний (видобувається з хрящів шкіри тварин) і морський (з плавального міхура і шкіри риб). Але в маслі жожоба є амінокислоти, які за своїм хімічним складом дуже схожі на колаген (до слова, вони ж присутні і в зародках пшениці, які також, по завіреннях виробників косметики, міститься колаген).

Точно так же, як і колаген, ці амінокислоти мають підтягуючими властивостями, тому жожоба нерідко додають в моделюючі засоби для тіла і зони декольте і креми проти целюліту.

Засоби для волосся


Масло жожоба інтенсивно живить і відновлює, тому часто входить до складу засобів по догляду за ламким, млявим і сухим волоссям.

Крім того, жожоба - частий компонент і так званих дісциплінуючих засобів (масел, незмивних доглядів та іншого), які розгладжують кутикулу кучерявого волосся.

Засоби для кутикули


Жожоба досить рідко присутній в косметиці по догляду за нігтями і кутикулою, головним чином, через свою високу ціну (ці засоби потрібно наносити щодня, тому їх вартість для успішного продажу повинна бути досить демократичною).

Проте, це масло вважається третім за популярністю компонентом для таких засобів після кокосового і масла виноградних кісточок.

Декоративна косметика


Помади, рум'яна і інша подібна косметика давно перестала бути виключно декоративною. Сьогодні вона несе в собі функціонал і косметики по догляду (але не в настільки вираженій якості). І все завдяки доглядаючим компонентам, включаючи масло жожоба.

Ароматерапія і суміші з іншими маслами


Оскільки масло жожоба базове, воно може бути використано і в складі інших масел. Наприклад, кокосового, персикового, оливкового. Крім того, жожоба можна змішати і з ефірними маслами, зробивши тим самим, ароматичну композицію, яка заспокоїть нерви або, навпаки, підбадьорить (все залежить від обраного компаньйона до масла жожоба).

Масло жожоба: шкода


Випадків, коли масло жожоба посилювало стан шкіри, не виявлено. Однак воно може не підійти власницям чутливої шкіри. Тому перед застосуванням дуже важливо провести тест на індивідуальну непереносимість до компонентів масла. Краплю олії потрібно нанести на внутрішній згин ліктя та поспостерігати за цією ділянкою шкіри 48 годин. Якщо за цей час не виникне свербіння, почервоніння або набряків, значить, алергії немає.

Як вибрати косметичне масло жожоба для обличчя


Оскільки ти будеш наносити це масло на шкіру обличчя, дуже важливо, щоб воно було максимально якісним. Для цього зверни увагу на наступні нюанси:

  • Гарне масло жожоба продається тільки в невеликих флакончиках з темного скла. Звичайно, завдяки цераміду в складі, масло не окислюється під дією сонячних променів, проте сонце все ж скорочує термін придатності масла і може руйнувати інші його компоненти, істотно знижуючи його ефективність.
  • Масло жожоба проводиться тільки в місцях з теплим кліматом. Основні постачальники на сьогоднішній день - країни Південної Америки (Бразилія, Аргентина, Перу), Ізраїль, США (південні штати), Мексика, Єгипет і Австралія. У холодному кліматі чагарник не росте!
  • Якісне масло не має запаху і у нього красивий золотистий колір. Всілякі зміни, навіть мінімальні, в цих характеристиках говорять про те, що перед тобою підробка.


Як використовувати масло жожоба для обличчя


Обов'язково зберігай масло в холодильнику або іншому темному прохолодному місці, а перед застосуванням злегка розігрівають його на водяній бані, щоб з густого воно перетворилося в рідке: використовувати його буде легше, а ефект буде краще.

Але і в такому вигляді використовувати його досить складно (тому що, навіть розігріте, воно тягуче по консистенції, а значить, буде важко розподілятися по шкірі). Тому краще змішуй його з іншими базовими маслами (виноградної кісточки, оливковим, мигдальним, кокосовим). Орієнтуйся на пропорцію 1:3 (одна частина масла жожоба і три - інше масло).

Масло жожоба відмінно розгладжує шкіру і підвищує її пружність, зменшує зморшки. Тому масло жожоба для обличчя за відгуками косметологів ідеально підійде як допоміжний засіб для масажу.
Крім того, на сухий і в'янучій шкірі масло можна використовувати як маску (але її обов'язково потрібно змивати).
Що стосується догляду за жирною і проблемною шкірою, то в цьому випадку її краще використовувати точково на запалених ділянках. Незважаючи на те, що жожоба некомедогенно, воно може зробити жирну шкіру ще більш жирною.
Масло жожоба чудово впорається зі стійкою декоративною косметикою, яка найкраще видаляється маслами з жирними кислотами.

Оскільки в маслі є антибактеріальні і регенеруючі компоненти, Його можна використовувати для догляду за обвітреними і загрубілими ділянками тіла і обличчя - губами, п'ятами і ліктями, кутикулою.
Для посилення ефекту, додавай масло в догляд за волоссям, Щоб відновити пасма і полегшити їх розчісування після миття. Масло можна використовувати і в якості догляду для кінчиків. Нанеси його на вологе волосся після миття, потримай десять хвилин, а потім висуши звичним способом.
Підсиль ефект антицелюлітного масажу, завдавши на шкіру масло жожоба.




Поділіться власною думкою
Реєстрація